Ο σκοπός και η φιλοσοφία του Ο.Σ. Κιλκίς

2012-08-28 16:50

Ο Ο.Σ. Κιλκίς αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς και δραστήριους συλλόγους της πόλης του Κιλκίς, με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία εδώ και 17 χρόνια. Σκοπός και στόχος του συλλόγου αποτέλεσαν/αποτελούν/θα αποτελούν η επαφή με τη φύση και τις ομορφιές της, αλλά και η γνωριμία και ενασχόληση με δραστηριότητες που σχετίζονται μ’ αυτήν, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τους  (ορειβασία, αναρρίχηση, χιονοδρομία, ορειβατική χιονοδρομία, ράφτινγκ, ορεινή ποδηλασία κ.ά.). Επιπλέον, υπηρετούμε και προωθούμε τη διάδοση του ορειβατικού αλλά και περιβαλλοντικού πνεύματος μέσα από τις δράσεις μας, οι οποίες όμως δεν περιορίζονται μόνο σε περιβαλλοντικά πλαίσια αλλά επεκτείνονται και  σε κοινωνικού χαρακτήρα δράσεις.

    Υπηρετώντας όλα αυτά τα χρόνια τους σκοπούς μας, πετύχαμε την προβολή και ανάδειξη τόσο του συλλόγου αλλά και της πόλης και του νομού Κιλκίς γενικότερα.  Με εκδηλώσεις και διοργανώσεις συναντήσεων στις οποίες συμμετείχαν σύλλογοι από όλη την Βόρεια Ελλάδα (27η  Β.Ο.Σ. στο Καβαλάρι Μουριών / 2η Συνάντηση Περιφέρειας Κεντροδυτικής Μακεδονίας / Αγώνας ορεινής ποδηλασίας) που είχαν μεγάλη επιτυχία, τόσο από οργάνωση όσο κι από αριθμό συμμετοχών, καταφέραμε πολλά, προσελκύοντας κόσμο και αναδεικνύοντας τις ομορφιές του νομού ενώ παράλληλα κερδίσαμε την αναγνώριση μέσα στην ορειβατική και την τοπική κοινότητα. Ενταγμένοι στον κοινωνικό ιστό του τόπου μας, και θεωρώντας τη συμμετοχή μας απαραίτητη, απαντήσαμε θετικά σε κάθε κάλεσμα συλλόγου ή φορέα της πόλης για βοήθεια ή συνεργασία σε κοινή κοινωνική και περιβαλλοντική δράση. Με τον ίδιο αυθορμητισμό και με την ίδια αγνότητα είμαστε «ανοικτοί» σε οποιαδήποτε πρόταση στην οποία μπορούμε να λάβουμε μέρος και να προσφέρουμε όσο το δυνατό περισσότερα. Και ανταποκριθήκαμε πρόσφατα στο κάλεσμα του Δήμου Κιλκίς για τους εορτασμούς και τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης του Κιλκίς (www.Kilkis2013.gr) που ξεκίνησαν να σχεδιάζονται, θα συμμετέχουμε δυναμικά.

    Τα μέλη μας, τα οποία αποτελούν το στυλοβάτη του συλλόγου και βρίσκονται πάντα κοντά του, διασφαλίζουν το παρόν και το μέλλον του Ορειβατικού προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες επιτυχίες. Αλλά και οι φίλοι του συλλόγου που αρκετές φορές έχουν δώσει το παρόν σε εξορμήσεις και εκδηλώσεις, μας στηρίζουν και μας ενδυναμώνουν. Το γραφείο μας, στην πάροδο Βενιζέλου, αποτελεί το σημείο της κοινής συνεύρεσης μας αλλά και όσων θέλουν να συμμετέχουν και να δραστηριοποιηθούν μαζί μας.

    Το φυσικό περιβάλλον και οι ομορφιές του μπορεί και πρέπει να είναι η διέξοδος μας από την καθημερινότητα και τα προβλήματα της αστικής ζωής, να αποτελέσουν το «οξυγόνο» μας στο ταξίδι της ζωής μας.

 

Ασλανίδης Νίκος