ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 

  1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

09 / 06 : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ – φαράγγι Ενιπέα

  

   Την Κυριακή 09 Ιουνίου 2019 προγραμματίζεται ημερήσια εξόρμηση του Συλλόγου στον Όλυμπο, με πορεία στο φαράγγι του Ενιπέα σ’ ένα πανέμορφο μονοπάτι με γεφυράκια, λιμνούλες με νερό και καταπληκτική φύση. Η πορεία διαρκεί 4 ώρες περίπου, ξεκινώντας από τη θέση Πριόνια, στα 1.100μ., επισκεπτόμαστε στην πορεία τη Μονή Αγ. Διονυσίου και προχωράμε στη θέση Αγίασμα, και επιστρέφουμε πάλι στη Μονή Αγ. Διονυσίου. Εναλλακτικά, μπορούμε να προχωρήσουμε και περισσότερο, εκτιμώντας τη δυναμική της ομάδας. Η διαδρομή είναι βατή και εύκολη για όλους. Εκτιμήστε την εποχή και τις καιρικές συνθήκες ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό.

                                                                                                                                         

Αρχηγός : Ασλανίδης Νίκος (6946332913)

Εκκίνηση :Το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου στις 07:30 πμ, από την πλατεία Ειρήνης.

Ώρες πορείας : 4

Κόστος συμμετοχής: 10€ το άτομο (με λεωφορείο).

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  Α

 

 

2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

23 / 06: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – Καταρράκτης Κουνουπίτσα

 

    Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 προγραμματίζεται ημερήσια εξόρμηση του Συλλόγου στο Λουτράκι Πέλλας – Λουτρά Πόζαρ, συνδυασμένη με ορειβασία και πορεία μέχρι τον καταρράκτη της Κουνουπίτσας, σε εύκολη διαδρομή που ξεκινάει από το χώρο των λουτρών, μετά την πισίνα. Μπορούμε να επισκεφθούμε φυσικά και τα ιαματικά νερά της περιοχής (λουτρά Πόζαρ) και όποιος θέλει, μπορεί να μπει σε ζεστά ή και σε κρύα νερά. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα καθορίσουν εάν θα δεσμεύσουμε λεωφορείο ή θα κινηθούμε με δικά μας οχήματα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να γίνουν το συντομότερο δυνατό.

Καλό θα είναι να εκτιμηθούν και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό.

   

Αρχηγός εκδρομής: Κομπατσιάρης Αντώνης (6945104026)

Εκκίνηση : Το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου, στις 7:00πμ, από πλατεία Ειρήνης.

Ώρες πορείας : 4

Κόστος συμμετοχής : 15€ το άτομο (με λεωφορείο). Σε περίπτωση λίγων συμμετοχών η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  Α

 

 

3η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

29 – 30 / 06: :  36η Β.Ο.Σ.- ΌΛΥΜΠΟΣ –καταφύγιο «Μπουντόλας», θέση Σταυρός

Διοργανωτής: Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης

   

     Ο Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί στην 36η Βορειοελλαδική Ορειβατική Συνάντηση, που θα διεξαχθεί στο καταφύγιό μας «Δ. Μπουντόλας», στη θέση Σταυρός στον Όλυμπο, το διήμερο 29-30 Ιουνίου 2019.

Το Σάββατο θα γίνει η υποδοχή των αποστολών από τις 11:00-17:30, μετά θα γίνει η συνάντηση των αντιπροσωπειών ενώ λίγο αργότερα θα παρασχεθεί δείπνο.

Στο περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου θα στηθεί η κατασκήνωση. Θα ήταν απαραίτητο να υπάρξει, εκτός από τη συλλογική μέριμνα των διοργανωτών και ατομική πρόνοια για τη μη διατάραξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος χώρου, όπως και κατανόηση στην ιδιομορφία της περιοχής όσον αφορά στο στήσιμο των σκηνών.

Την Κυριακή μετά τη λήψη του πρωϊνού 07:30-08:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη θέση Μπάρμπα από το μονοπάτι Μάνα-Σέλωμα, με εκκίνηση από την περιοχή του καταφυγίου.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα τόσο στην ιστοσελίδα του συλλόγου https://www.eosthessalonikis.gr/anavash/225/29-30-ioynioy-vos-mpountolas.html όσο και στη σχετική εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/333299910702742/ .

Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης θα θέλαμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στον αρχηγό της εξόρμησης.

 

Αρχηγός εξόρμησης:  Δημαρέλου Σοφία (6932260807)

Εκκίνηση : Το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιουνίου στις 14:00 πμ., από την πλατεία Ειρήνης.

Ώρες πορείας : 4 – 5

Κόστος συμμετοχής : 15€ το άτομο (με λεωφορείο). Σε περίπτωση λίγων συμμετοχών η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΑ

 

 

ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ :  Α εύκολη ανάβαση,  Β μέτριας δυσκολίας ανάβαση,  Γ δύσκολη ανάβαση,  Δ πολύ δύσκολη ανάβαση