ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗΝΟΣ IOYNΙΟΥ 2020

 

  1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

07 / 06: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΡΟ – κορυφή Σιάπκα (υψ. 1.823μ.)

 

    Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 ο σύλλογος προγραμματίζει ημερήσια εξόρμηση στον Τίταρο με ανάβαση στην κορυφή Σιάπκα (1.823μ.). Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το χωριό  Λιβάδι Ολύμπου (1.200μ.), το παραδοσιακό και γραφικό βλαχοχώρι στις πλαγιές του Τίταρου, το οποίο αξίζει με το παραπάνω να το επισκεφτούμε και να περπατήσουμε στα δρομάκια του (περισσότερα στην ιστοσελίδα: https://www.livadi.gr). Η συνολική διάρκεια της πορείας ( ανάβαση – κατάβαση ) εκτιμάται σε 5-6 ώρες.

Στην επιστροφή μπορούμε να επισκεφθούμε το χωριό για ξενάγηση, καφέ ή και φαγητό στις εξαιρετικές ταβέρνες.

Καλό θα είναι να εκτιμηθούν και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί από τον αρχηγό της εκδρομής, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

 

Αρχηγός εξόρμησης:  Παρδάλης Διονύσης (6973932782)

Εκκίνηση : Το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου στις 07:00 πμ., από την πλατεία Ειρήνης.

Ώρες πορείας : 6

Κόστος συμμετοχής : Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα, το κόστος των καυσίμων καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  Β

 

 

2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

21 / 06 : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ – ρέμα Ορλιάς      

 

    Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 ο σύλλογος προγραμματίζει ημερήσια εξόρμηση στον Όλυμπο, στο ρέμα της Ορλιάς. Η εκκίνηση είναι από το χωριό Δίον Πιερίας και η πορεία – βατή και εύκολη - μετά από 1,5 – 2 ώρες καταλήγει σε μια καταπληκτική τοποθεσία με τον καταρράκτη και μια λιμνούλα όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε. Εναλλακτικά, μετά το τέλος της δραστηριότητας μπορούμε να επισκεφθούμε την κοντινή παραλία της Πλάκας Λιτοχώρου για μπάνιο στη θάλασσα.

 

Αρχηγός εκδρομής:  Δημαρέλου Σοφία (6932260807)

Εκκίνηση : Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουνίου στις 7:30 π.μ., από την πλατεία Ειρήνης.

Ώρες πορείας : 4

Κόστος συμμετοχής : 15€ το άτομο (με λεωφορείο). Σε περίπτωση λίγων συμμετοχών η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  Α

 

ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ :  Α εύκολη ανάβαση,  Β μέτριας δυσκολίας ανάβαση,  Γ δύσκολη ανάβαση,  Δ πολύ δύσκολη ανάβαση