ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ 2019

 

  1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

05 / 05 : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΙΝΟΒΟ-κορυφή Βίσογκραντ (2.156μ.)

  

   Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 ο σύλλογος προγραμματίζει ημερήσια εξόρμηση στο όρος Πίνοβο με ανάβαση στην κορυφή Βίσογκραντ (υψ. 2.156μ.) με αφετηρία το χωριό Αετοχώρι Πέλλας (680μ.). Πρόκειται για πολύ όμορφη διαδρομή,  μέσα σε δασωμένο, αλλά και σε αλπικό λιβάδι με εκπληκτική θέα στη γύρω περιοχή. Καθώς όμως χρειάζονται αρκετές ώρες για την ανάβαση, προτείνεται να ξεκινήσουμε νωρίς.

Καλό θα είναι να εκτιμηθεί η εποχή αλλά και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό.

 

Αρχηγός εξόρμησης:  μέλος Δ.Σ.        Ασλανίδης Νίκος (6946332913)

Εκκίνηση :Το πρωί της Κυριακής 5 Μαΐου στις 7:00 π.μ. από την πλατεία Ειρήνης.

Ώρες πορείας : 7 - 8

Κόστος συμμετοχής : Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα, το κόστος των καυσίμων καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΒ, Γ

    

 

 

2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

11 – 12 / 05: ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΨΑΡΑΔΩΝ

 

    Το σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2019 ο σύλλογος προγραμματίζει διήμερη εξόρμηση στις Πρέσπες και στην κοινότητα Ψαράδων, στα πλαίσια Συνάντησης της Περιφέρειας Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Η συνάντηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στο κτίριο του ξενοδοχείου της κοινότητας το οποίο είναι ανενεργό αλλά μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο. Θα ακολουθήσει δείπνο με ορειβατική φασολάδα και κρασί ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμες ψησταριές για χρήση από τους συμμετέχοντες.

Η φιλοξενία θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ξενοδοχείου και είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας υπνόσακο και στρωματάκι. Υπάρχει επίσης δυνατότητα κατασκήνωσης στον προαύλιο χώρο.

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 07:30 θα προσφερθεί τσάι βουνού και πρωινό και θα ακολουθήσει κυκλική πορεία 5 ωρών περίπου από τους Ψαράδες στα Ασκηταριά και επιστροφή μέσω παραλίμνιας διαδρομής. Υπάρχει και δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής μικρότερης διάρκειας.

Εκτιμήστε την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό.

Αρχηγός εξόρμησης:  Ασλανίδης Νίκος (6946332913)

Εκκίνηση :Το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Μαΐου στις 14:00 πμ., από την πλατεία Ειρήνης.

Ώρες πορείας : 5

Κόστος συμμετοχής : Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα, το κόστος των καυσίμων καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣΑ

 

 

 

3η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

19 / 05: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΡΟ – κορυφή Σιάπκα (υψ. 1.823μ.)

 

    Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 ο σύλλογος προγραμματίζει ημερήσια εξόρμηση στον Τίταρο με ανάβαση στην κορυφή Σιάπκα (1.823μ.). Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το χωριό  Λιβάδι Ολύμπου (1.200μ.), το παραδοσιακό και γραφικό βλαχοχώρι στις πλαγιές του Τίταρου, το οποίο αξίζει με το παραπάνω να το επισκεφτούμε και να περπατήσουμε στα δρομάκια του (περισσότερα στην ιστοσελίδα: https://www.livadi.gr). Η συνολική διάρκεια της πορείας ( ανάβαση – κατάβαση ) εκτιμάται σε 5-6 ώρες.

Στην επιστροφή μπορούμε να επισκεφθούμε το χωριό για ξενάγηση, καφέ ή και φαγητό στις εξαιρετικές ταβέρνες.

Καλό θα είναι να εκτιμηθούν και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί από τον αρχηγό της εκδρομής, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

 

Αρχηγός εξόρμησης:  Παρδάλης Διονύσης (6973932782)

Εκκίνηση : Το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου στις 07:00 πμ., από την πλατεία Ειρήνης.

Ώρες πορείας : 6

Κόστος συμμετοχής : 15€ το άτομο (με λεωφορείο). Σε περίπτωση λίγων συμμετοχών η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  Β

 

 

ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ :  Α εύκολη ανάβαση,  Β μέτριας δυσκολίας ανάβαση,  Γ δύσκολη ανάβαση,  Δ πολύ δύσκολη ανάβαση